

AGENDA – MEASURES Final Conference

May 10, 2021

12:00 – 16:00 MEASURES Final Conference			
12:00 - 16:00	AFTERNOON SESSION		
12:00 - 12:20	Coming together Spatial chat	20 min.	
12:20 - 12:25	WELCOMING Words (Th. Hein)	5 min.	
12:25 – 12:35	WELCOMING Words (G. Csomor - DTP)	10 min.	
12:35 – 12:45	MEASURES OVERALL presentation – key results (MEASURES coordination)	10 min.	
12:45 – 13:25	Main results WP T1 - highlights:	15 min. each	
	 The MEASURES information system (A. Schmidt- 	10 min.	
	Kloiber)	discussion	
	 Results of national workshops and future vision (A. 	including	
	Dumitrache)	feedback from	
40.05 40.55		AB members	
13:25 – 13:55	Coffee break		
42.55 44.50	Spatial chat	45	
13:55 – 14:50	Main results WP T2 - highlights:	15 min. each	
	Habitat data collection & maps (M. Paraschiv)	10 min.	
	From Science to Policy: How MEASURES results	discussion	
	contribute to the Danube River Basin Management	including feedback from	
	Plan Update 2021 (E. Hödl)		
	Danube Migratory Fish Habitat Manual (L. Pekarik)	AB members	
14:50 - 15:00	Break		
15:00 - 15:55	Main results WP T3 - highlights:	15 min. each	
	• Ex-situ conservation action for sturgeons within the	10 min.	
	frame of MEASURES: strengthening and genetic	discussion	
	profiling of broodstock (A. Moszár)	including	
	eDNA metabarcoding survey of fish communities in	feedback from	
	the Danube and its tributaries (P. Meulenbroek)	AB members	
	 Life-Boat 4 sturgeons – a project proposal to tackle ex 		
	situ conservation of the Danube Sturgeons (Th.		
	Friedrich)		
15:55 – 16:00	CLOSING Words (Th. Hein)	5 min.	



May 11, 2021

09:00 - 12:30 N	AEASURES Final Conference	
09:00 - 12:30	MORNING SESSION	
09:00 - 09:20	Coming together	20 min.
	Spatial chat	
09:20 - 09:25	WELCOMING Words (Th. Hein)	5 min.
09:25 – 10:15	Main results WP T4:	30 min. talk
	• Strategy for ecological corridor conservation in the	20 min.
	Danube catchment (G. Haidvogl, C. Munteanu, R.	discussion
	Reinartz)	including
		feedback from
		AB members
10:15 - 10:25	Break	
10:25 – 10:50	Main results WP C:	15 min. talk
	 Talking about migratory fish – results and lessons 	10 min.
	learnt (A. Trocea)	discussion
		including
		feedback from
		AB members
10:50 - 11:20	Coffee break	
	Spatial chat	
11:20 – 12:20	<u>Cooperative session MEASURES – VERBUND hydropower</u>	50 min. talk
	 Danube LIFE network Danube+ 	10 min.
	Restauration projects river Inn	discussion
12:20 - 12:30	CLOSING Words (Th. Hein)	10 min.